Blog Header.jpg

.

 

 

reflections of the team

[NL] Is e-learning "in"? Onderzoek naar digitaal leren bij Belgische en Nederlandse bedrijven

In samenwerking met de Faculteit Economische Bedrijfswetenschappen aan de KU Leuven; organiseert Arboth een onderzoek naar het gebruik van en de tevredenheid over e-learning binnen leren.

Doe mee aan dit pioniersonderzoek over het gebruik van e-learning binnen België en Nederland.

U denkt misschien dat onderzoeken zoals deze legio zijn; maar cijfers gaan vaak over Amerikaanse of Britse bedrijven. De Belgische bedrijfscontext bijvoorbeeld, als klein land met aldus een zeer groot buitenland, 6 verschillende regeringen en voortdurend gekibbel over arbeidsdeals, kan je daar dus niet mee vergelijken.

Als we het internet mogen geloven zijn zowat alle bedrijven bezig met de Hololens en tracken ze al hun medewerkers met wearables, maar is dat wel zo?

banner.png

Nee, je bent niet abnormaal als je nu pas start met e-learning! (denken we …)

Bij Arboth, al 25 jaar vaste leverancier van digitale leeroplossingen bij tal van kleine en grote ondernemingen, zien we een trage maar gestage verandering. Waar sommige internationale providers roepen dat LMS’en al lang passé zijn en dat iedereen nu naar learning record stores overschakelt, zien wij dat veel organisaties nu pas de stap naar LMS’en wagen. Misschien omdat ze interessanter worden van prijs, van gebruiksgemak of net om eindelijk te ontsnappen aan de papieren tijger van weleer.

De stand van zaken in België en Nederland

De beweegredenen zijn niet altijd even duidelijk, maar wij vonden het alleszins de uitgelezen gelegenheid om in België en Nederland eens de stand van zaken op te nemen.

Hoe zit het nu met e-learning gebruik voor leerdoeleinden binnen België en Nederland? Hoeveel verschillende methodes van e-learning worden er nu ingezet? Waarom kiezen organisaties hier voor? En hoe tevreden zijn ze van hun keuze?

Het onderzoek gaat deze week van start. 3 studenten van de KU Leuven voeren voor ons het onderzoek uit, waarvoor ze in het werkveld naar de meningen gaan peilen.

Help Louis, Maxim en Julien, en krijg er nog iets voor in ruil ook!

Wil jij graag Louis, Maxim en Julien helpen in hun schoolsucces? Wil jij bijdragen aan dit pioniersonderzoek om eindelijk eens relevante e-learningstatistieken te verkrijgen? Krijg jij graag achteraf een gratis whitepaper toegestuurd over de zin en onzin van e-learning en het succes ervan binnen België en Nederland?

Klik hier om deel te nemen aan het onderzoek.

Deelname is anoniem; al kan je op het einde wel je e-mailadres achterlaten om de whitepaper na afloop toegestuurd te krijgen.

e-Learning_ Laagvlieger of Vlucht naar de 21e eeuw_.png